Copaci doborâți peste locuințe și fire de electricitate, la Ploiești, de furtuna de miercuri. Bilanțul ISU Prahova, după vijelie

Precipitațiile abundente au fost principala problemă în nordul județului, în timp ce, în partea de sud, grindina și vântul puternic au caracterizat furtuna de miercuri după-amiază. ISU Prahova a dat publicității bilanțul intervențiilor pe durata codului portocaliu, anunțând că, la Sinaia și Boldești-Scăeni, echipajele Inspectoratului au fost solicitate să acționeze cu motopompe, pentru evacuarea apei acumulate pe carosabil, în zona Cumpătu, respectiv în beciul unui bloc.

Pe de altă parte, "din cauza vijeliei 14 copaci din Ploiești, Românești și DN1 A – în dreptul localității Cocorăștii Colț, au căzut pe carosabil, pe firele de medie tensiune și peacoperișurile locuințelor, fiind necesară intervenția salvatorilor pentru degajarea acestora. Cele mai multe intervenții pentru degajarea copacilor au fost în municipiul Ploiești, pe străzile Găgeni, Fragilor, Rozmarin, Traian, Cornățel, Șoseaua Nordului, Mihai Bravu și Bulevardul Independenței. Alți patru copaci s-au prăbușit peste acoperișurile locuințelor situate în Ploiești și pe firele de alimentare cu energie electrică. Un echipaj de pompieri a acționat în municipiul Ploiești, pe strada C.D. Gherea, pentru a degaja mai multe bucăți de tencuială din acoperișul unui bloc care amenințau să cadă, constituind un pericol pentru pietoni", după cum se mai arată în bilanțul prezentat de ISU Prahova.

Foto arhivă

 

 

Image
Image
Image