CORONAVIRUS | Încă doi prahoveni infectați s-au stins din viață. Unul dintre pacienți, un bătrân din focarul de la Homorâciu

CORONAVIRUS | Încă doi prahoveni infectați s-au stins din viață. Unul dintre pacienți, un bătrân din focarul de la Homorâciu

Prahova a înregistrat, în ultimele 24 de ore, noi decese în rândul pacienților confirmați cu coronavirus. Informația a fost furnizată astăzi, de Grupul de Comunicare Strategică. "Până astăzi, 1.651 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 29.06.2020 (10:00) – 30.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, București, Neamț, Prahova, Suceava, Teleorman și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 9 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la persoane de peste 80 de ani. 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități", se arată în comunicatul GCS.

Potrivit surselor noastre, două decese au survenit, în Prahova, în rândul pacienților infectați.

Unul dintre cazuri este al unui bărbat de 79 ani, testat pozitiv în pe 25 iunie, evaluat de medic infecționist și de urgență și transferat în aceeași noapte la Câmpina. Pacientul provenea din rândul rezidenților de la căminul de bătrâni de la Homorâciu, unde au fost 71 de cazuri confirmate, în cursul săptămânii trecute.

Bărbatul suferise anterior un AVC ischemic cu sechele, avea hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2, demență mixtă și fusese operat de neoplasm de prostată.

Cel de-al doilea deces este al unui pacient de 63 de ani, internat pe 23 iunie la secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Ploiești și confirmat cu coronavirus în aceeași zi.

Acesta prezenta comorbidități, mai exact accident vascular cerebral, diabet zaharat tip 2 și boală cardiacă ischemică dureroasă.

Bilanțul deceselor în Prahova, la pacienți cu coronavirus, a ajuns, în prezent, la 14 cazuri.

 

Image
Image
Image