CORONAVIRUS | Încă patru decese anunțate joi seară! Un bărbat din Timiș a murit la 49 de ani după ce a fost trimis de două ori acasă, netestat, diagnosticat cu pneumonie

CORONAVIRUS | Încă patru decese anunțate joi seară! Un bărbat din Timiș a murit la 49 de ani după ce a fost trimis de două ori acasă, netestat, diagnosticat cu pneumonie

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi seară, patru noi decese la persoane confirmate cu coronavirus, inclusiv primul caz din județul Dâmbovița, dar și cazul unui bărbat din Timiș, de numai 49 de ani, care a fost trimis acasă de la UPU, netestat, cu diagnostic de pneumonie, pentru ca după cinci zile să moară, pacientul fiind infectat cu Covid-19.

Iată detaliile furnizate de GCS despre cele mai recente patru decese înregistrate în România, la pacienți cu noul tip de coronavirus:

> Bărbat, 56 ani, din judetul Dambovita, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus,  la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI

> Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data  20.03.2020  la UPU a  Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de Boli Infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.  În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de  Boli Infecțioase Timișoara, neinternat, diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată, solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată.

Pacientul avea boli cronice preexistente (poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)

> Femeie, 70 ani, din judetul Neamt, internată în Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamt-Nefrologie pentru hemodializă. Stare agravată din 25.03.2020,  când se suspectează infecție cu coronavirus și se recoltează proba. Deces în 25.03.2020. Confirmat pozitiv în data de 26.03.2020.

> Bărbat, 45 ani, din județul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat în 25.03.2020 în ambulanță, în timpul transferului în Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș Timișoara.

Bilanțul deceselor produse în România, pe fondul epidemiei, a ajuns în această seară la 22.

Sursa foto: digi24.ro

Image
Image
Image