CORONAVIRUS | 144 de noi cazuri de îmbolnăvire în România, care depășește și pragul de 900 de pacienți cu Covid-19

CORONAVIRUS | 144 de noi cazuri de îmbolnăvire în România, care depășește și pragul de 900 de pacienți cu Covid-19

România a mai atins, miercuri, un prag, ajungând la 906 cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus, după ce alte 144 de confirmări au venit în ultimele 24 de ore. De la începutul epidemiei, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 3 ani și 79 de ani.

Din păcate, în rândul pacienților cu coronavirus au fost înregistrate și 13 decese. Acestea au survenit la persoane cu boli cronice preexistente care erau internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău. La ATI, în acest moment, sunt internați 18 pacienți, din care 8 în stare gravă.

Potrivit GCS, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 450 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 8 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate  14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 100.199 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. 

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 167 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Sursa foto: digi24.ro

 

Image
Image
Image