CORONAVIRUS | 158 de cazuri confirmate în România, până luni dimineață

CORONAVIRUS | 158 de cazuri confirmate în România, până luni dimineață

16 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate duminică, la nivel național, în București (4) și în județele Arad (4), Brașov (3), Brăila (2), Constanța, Teleorman și Iași (câte un caz). Este vorba despre pacienți cu vârste între 5 ani și 71 de ani.

Până luni dimineață, autoritățile au obținut teste pozitive pentru alte 19 persoane, din Arad (4), Ilfov (3), Vâlcea (2), Timișoara (2) și București, Cluj Napoca, Sălaj, Buzău, Ialomița, Hunedoara, Galați şi Suceava (câte unul). Cele 19 persoane depistate au vârsta cuprinsă între 19 și 54 ani, sunt în carantină sau autoizolare. În continuare cele mai multe dintre aceste noi cazuri au călătorit în Italia,  2 dintre ele în Austria și Germania, menționează Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul total, la nivel național, a urcat, așadar, la 158 de cazuri confirmate.

"Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă. Starea de sănătate generală a pacienților este bună. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală", a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

 

Image
Image
Image