Coronavirus. 47 de cetăţeni români, angajați ai unui abator din Dissen, confirmaţi cu COVID-19

Coronavirus. 47 de cetăţeni români, angajați ai unui abator din Dissen, confirmaţi cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează, potrivit AGERPRES, că autorităţile germane au comunicat că 47 de cetăţeni români se numără printre persoanele confirmate infectate cu COVID-19 de la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, din Republica Federală Germania.

Pentru alţi 57 de cetăţeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, ca urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. De asemenea, 23 de cetăţeni români angajaţi ai abatorului au avut rezultate negative la testare şi nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Ministerul precizează că în urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autorităţile locale germane au comunicat aceste cifre în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea.

"Angajaţii abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană şi alte bunuri necesare", a transmis Ministerul Afacerilor Externe, potrivit sursei citate.

Imagine cu caracter ilustrativ, sursă intermedicas.com.

 

Image
Image
Image