CORONAVIRUS | 544 de cazuri confirmate în numai 24 de ore, în Prahova. Care este explicația autorităților pentru acest bilanț

CORONAVIRUS | 544 de cazuri confirmate în numai 24 de ore, în Prahova. Care este explicația autorităților pentru acest bilanț

Prahova a raportat, sâmbătă, 544 de cazuri noi de coronavirus, al doilea cel mai mare număr după Capitală. Creșterea este explicată, însă, de autorități, prin faptul că laboratoarele din județ au început să facă raportările prin noua aplicație pusă la dispoziție.

"În aplicația de colectare a datelor Corona-Forms, gestionată de Ministerul Sănătății și STS, au fost introduse de către utilizatorii din DSP Prahova cazurile pozitive din județ, în baza rezultatelor transmise, conform legislației, de  către laboratoarele care au lucrat probe PCR de la persoanele testate. Aplicația a fost îmbunătățită și, din 1 noiembrie, potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii pentru aprobarea fluxului informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2, fiecare laborator care realizează teste a început procedura de introducere în sistemul informatic a rezultatelor obţinute, fiind posibilă generarea rapoartelor la nivel judeţean.

Aplicația este în procedură de actualizare și, în momentul actual, se introduc rezultate de catre laboratoare, concomitent cu introducerea rezultatelor de către DSP. Direcția trebuie să aloce județului Prahova datele introduse de laboratoarele care au raportat cazurile în platforma. Conform informațiilor Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile nealocate vor fi repartizate în zilele următoare pe județe.

Astfel, numărul mare de cazuri raportate în ultimele zile este generat de însumarea rezultatelor introduse în platformă de laboratoare și alocate județului Prahova, începând cu data funcționării noii aplicații", a transmis DSP Prahova.

Chiar și cu această explicație, per total, numărul de cazuri active a crescut considerabil, iar rata de infectare în județ a ajuns, în numai 24 de ore, de la 2,1 la 2,6 la 1.000 de locuitori.

Cele 544 de persoane nou raportate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani)

Numărpersoane

0 - 18

24

19 – 29

52

30 – 39

104

40 – 49

140

50 – 59

107

60 – 69

63

70 – 79

35

80 - 89

16

Peste 90

3

Total

544

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 11516 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 356 de pacienți au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese înregistrate au fost în rândul unei persoane de sex masculin (67 de ani) și a unei persoane de sex feminin (69 de ani), cu comorbidități", a precizat Prefectura Prahova în bilanțul de sâmbătă.

Sursa citată a mai menționat că, la acest moment, numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 384 de paturi sunt ocupate, iar la ATI nu a fost raportat niciun loc liber pentru pacienții cu SARS-CoV-2. 

 

Image
Image
Image