CORONAVIRUS | Aproape 300 de noi îmbolnăviri confirmate în utimele 24 de ore. Până acum, 220 de pacienți infectați s-au vindecat și au fost externați

CORONAVIRUS | Aproape 300 de noi îmbolnăviri confirmate în utimele 24 de ore. Până acum, 220 de pacienți infectați s-au vindecat și au fost externați

Până astăzi, 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. " De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 293noi cazuri de îmbolnăvire. 69 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu și Ialomița, au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară", se arată în bilanțul oficial comunicat marți de GCS.

Sursa citată mai menționează, încă, și dintre persoanele confirmate pozitiv de la începutul epidemiei până în prezent, 220 au fost declarate vindecate și externate. Sunt 81 de cazuri la București, 55 în Timiș, 20 la Iași, 16 la Caraș-Severin, 11 la Constanța, 10 în Prahova, 7 în Dolj, 5 la Brașov, 4 la Cluj, 4 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 în Mureș, 1 în Neamț, 1 în Alba și 1 în Argeș).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt, în prezent, 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.124 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 32 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentruacestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Potrivit prevederilor din noile ordonanțe militare, aceste persoane vor suporta cheltuielile cu carantinarea.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 24.654 de teste.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: edumedical.ro)

 

Image
Image
Image