CORONAVIRUS | Aproape 800 de persoane au intrat în izolare, în Prahova, în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | Aproape 800 de persoane au intrat în izolare, în Prahova, în ultimele 24 de ore

Prefectura Prahova a anunțat că în județ se află în izolare, la acest moment, 4.229 de persoane, din care 771 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore. Doar 11 au finalizat, de la ultima raportare, perioada de izolare.

Alți 118 prahoveni sunt în carantină instituționalizată.

Toate aceste persoane sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică.

De altfel, în cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 4000 de persoane aflate în auto-izolare. Doi prahoveni care nu au respectate măsura au fost plasați în carantină forțată și sancționați contravențional.

De asemenea, în județ au fost întocmite trei noi dosare penale în legătură cu epidemia, două dintre ele pentru zădărnicirea combaterii bolilor și al treilea pentru alte infracțiuni în context.

Prefectura informează că, de la începutul epidemiei, la nivel de județ au fost deschise 35 de dosare de cercetare penală în cadrul cărora sunt anchetate 43 de persoane.

Totodată, în Prahova au fost aplicate și 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39.900 lei. Două dintre acestea au fost pentru nerespectarea măsurii autoizolării, iar 32 au fost date pentru alte contravenții în context.

 

Sursa foto: MAI

Image
Image
Image