CORONAVIRUS | Conturi pentru donații deschise la Spitalul Județean Ploiești. Sumele vor fi utilizate la achiziționarea de materiale sanitare

CORONAVIRUS | Conturi pentru donații deschise la Spitalul Județean Ploiești. Sumele vor fi utilizate la achiziționarea de materiale sanitare

Mai multe conturi au fost deschise pentru cei care doresc să facă donații către Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că au existat deja semnale de la oameni de afaceri și cetățeni din județ care doresc să contribuie pentru achiziționarea de materiale sanitare necesare medicilor și pacienților.

"Mă bucur să văd că investitorii și oamenii de bine din Prahova vor să contribuie la sprijinirea Spitalului Județean de Urgență Ploiești! În urma discuțiilor cu cetățenii care își doresc să se implice, să contribuie pentru susținerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești în achiziționarea materialelor necesare medicilor și pacienților, vă informez că au fost puse la dispoziția acestora conturile deschise în acest scop. Comunitatea prahoveană este puternică! Împreună vom trece cu bine peste această perioadă! Vă mulțumesc pentru solidaritate, pentru responsabilitate și pentru că aveți grijă de semenii noștri", a transmis Bogdan Toader.

La începutul acestei săptămâni, CJ Prahova a alocat 1,513 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară SJU Ploiești. Este vorba despre 10 aparate de ventilație mecanică cu stațiile de monitorizare aferente și un aparat Real Time PCR, pentru depistarea infecțiilor cu COVID - 19.

Reprezentanții Miniserului Sănătății au anunțat reorganizarea spitalelor din toată țara, pentru asigurarea de spații și condiții în cazul creșterii numărului de infectări cu coronavirus. În caz de agravare a situației, spitalele județene vor deveni spitale de suport care vor prelua patologia COVID-10 cu simptomatologie ușoară și medie.

Image
Image
Image