CORONAVIRUS | Focar nou confirmat la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova și noi cazuri la Colegiul Militar Breaza

CORONAVIRUS | Focar nou confirmat la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova și noi cazuri la Colegiul Militar Breaza

Autoritățile din Prahova au raportat, în ultimele 24 de ore, 84 de cazuri noi confirmate și alți 25 de pacienți  retestați pozitiv. "De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 5.101 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 173 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost în rândul unei persoane de sex feminin (70 de ani) și a uneia de sex masculin (78 de ani), ambele cu comorbidități", a detaliat Prefectura Prahova.

Din ultimele cazuri confirmate, mai multe au apărut într-un nou focar identificat la dispeceratul Serviciului Județean de Ambulanță. "Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova, unde șapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată cu angajați din rândul personalului operativ, dar și cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova", au mai anunțat reprezentanții Prefecturii.

De asemenea, sursa citată a menționat că numărul elevilor confirmați cu noul coronavirus la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza a ajuns la 11 elevi (patru – clasa a IX-a, doi – clasa a X-a, patru – clasa a XI-a, unu – clasa a XII-a).

Ultimii patru liceeni confirmați cu SARS-CoV-2 vor fi evaluați de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcție de starea de sănătate vor fi izolați în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalți colegi. "În urma depistării cazurilor de infectare, consiliul de conducere a instituției a propus trecerea de la scenariul 1 (față-n față) la scenariul 3 (exclusiv online),decizie avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova. Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online, iar în instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor, dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete", au mai dat asigurări autoritățile prahovene.

Ilustrație arhivă

 

 

Image
Image
Image