CORONAVIRUS | Localitățile din Prahova cu cel mai mare risc epidemiologic, la acest moment

CORONAVIRUS | Localitățile din Prahova cu cel mai mare risc epidemiologic, la acest moment

Situația detaliată întocmită, pentru ziua de vineri, de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Prahova, pentru ziua de vineri, arată că județul avea 786 de cazuri active, la o populație de 787.529 de locuitori, deci o rată de infectare de 0,99 la mie. În mai multe localități, însă, media este de două, chiar de trei ori mai mare.

Cele mai multe cazuri active, raportat la numărul de locuitori, sunt la Breaza, unde rata de infectare la mia de locuitori este de 3,73.

Cu peste 3 cazuri active la 1.000 de locuitori mai figurează, în situația la zi, orașul Urlați (3,55), respectiv comunele Starchiojd și Talea (3,04 și 3,02). Trebuie spus, însă, că în unele cazuri cifra este influențată semnificativ de numărul mare de cazuri din focarele identificate.

"În prezent, nouă focare sunt declarate active, cu un total de 224 persoane. Două sunt la agenți economici din Câmpina, unul în cadrul unui departament al unei instituții publice din Ploiești, patru la centre medico-sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte (două dintre ele sunt în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, două sunt private) din Ploiești, Breaza, Urlați și Băicoi, unul la un centru de plasament minori (în subordinea DGASPC) din Vălenii de Munte, iar unul este cel de la Boldești-Scăeni, amintit mai sus", conform celei mai recente situații de acest fel prezentate de Prefectura Prahova.

Dacă luăm, ca referință, pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori, peste acesta se mai situează în prezent Drajna (rata infectării - 2,08), Băicoi (1,98), Măgurele (1,74), Bertea (1,65), Provița de Sus (1,57), Valea Doftanei (1,56) și Păulești (1,5).

Conform hotărârii adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în astfel de cazuri, comitetul județean pentru situații de urgență ar putea decide menținerea, și după 1 septembrie, a unor restricții la care, în rest, se va renunța.

De asemenea, aceeași hotărâre oferă posiblitatea CJSU să revină asupra deciziei în momentul în care rata infectării dintr-o localitate scade ori să instituie restricții privind derularea unor activități acolo unde rata de infectare la mia de locuitori depășește pragul de 1,5.

 Pe de altă parte, cifra calculată pentru fiecare localitate în parte va conta în stabilirea modalității pentru reluarea cursurilor în unitățile de învățământ, după 1 septembrie. 

Rata de infectare la 1.000 de locuitori calculată pentru localitățile din Prahova, la data de 28 august:

 

 

 

 

Image
Image
Image
Image
Image