Coronavirus: Ludovic Orban - Imediat ce intră în vigoare noua lege, vom lua toate măsurile pentru a reduce infectările

Coronavirus: Ludovic Orban - Imediat ce intră în vigoare noua lege, vom lua toate măsurile pentru a reduce infectările

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, imediat ce intră în vigoare noua Lege a carantinării şi izolării, Guvernul va lua "toate" măsurile pentru a lupta "eficient" împotriva epidemiei de COVID-19, "pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor", precizând că marţi, cel mai probabil, va avea loc o şedinţă a Executivului pe această temă.

"Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate pârghiile instituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru a stăpâni, pentru a ţine sub control epidemia şi pentru a reduce numărul infectărilor. Imediat ce intră în vigoare legea, vom stabili toate măsurile şi toate acţiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel încât să luptăm eficient pentru apărarea sănătăţii şi vieţii românilor. Nu ne dorim să impunem nicio restricţie suplimentară, nu ne dorim să mai luăm măsuri care să aibă efect negativ asupra economiei", a afirmat Orban, după ce a participat, alături de mai mulţi membri ai Cabinetului, la ceremonia de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, organizată cu prilejul Zilei Aviaţiei, potrivit AGERPRES.

 

El a precizat că Guvernul va modifica HG privind starea alertă în concordanţă cu prevederile noii legi şi pregăteşte din punct de vedere administrativ toate structurile implicate.

Vizavi de estimările potrivit cărora în luna septembrie în România s-ar putea înregistra 1 milion de infectări cu COVID-19, Ludovic Orban a spus că au mai fost prognoze care nu s-au confirmat, subliniind că instituţiile statului "îşi fac datoria" şi iau "toate măsurile posibile legal".

Potrivit premierului, în ultima perioadă, autorităţile au intensificat controalele în vederea asigurării respectării normelor de protecţie sanitară.

"Derulăm campanie de comunicare pentru a convinge românii să respecte regulile. Am avut nenumărate discuţii cu reprezentanţii instituţiilor din zona publică şi din zona privată pentru a solicita participarea conducătorilor de companii, de instituţii, indiferent că e vorba de Biserică sau de alte instituţii pentru a promova respectarea regulilor şi pentru a se asigura că se respectă regulile, fie în companii, fie în transportul public, fie în spaţiile comerciale, fie la oficierea slujbelor în biserică, cu orice ocazie în care există interacţiune umană. Acestea sunt mesajele pe care le dăm în mod constant. Dacă suntem responsabili, dacă avem grijă să ne protejăm sănătatea, vom reuşi să ţinem în frâu această epidemie şi această epidemie nu va avea efecte negative asupra vieţii noastre de zi cu zi", a mai spus el, potrivit sursei citate.

 

Sursă foto captură facebook.com/guv.ro/videos.

Image
Image
Image