CORONAVIRUS | O bătrână din focarul de la Izvoarele și o femeie internată de două luni la ATI, printre cei patru prahoveni infectați care s-au stins din viață, în ultimele 24 de ore

CORONAVIRUS | O bătrână din focarul de la Izvoarele și o femeie internată de două luni la ATI, printre cei patru prahoveni infectați care s-au stins din viață, în ultimele 24 de ore

Duminică, Prahova a avut cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei, autoritățile anunțând că în județ au fost înregistrate nu mai puțin de patru decese, în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de decese înregistrat în județ, într-o singură zi, în rândul persoanelor testate pozitiv.

Potrivit surselor noastre, trei cazuri au fost raportate la secția Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina.

Printre cei care  s-au stins din viață în ultimele ore se numără și unul dintre pacienții proveniți din focarul de la căminul de bătrâni de la Homorâciu, unde 86 de persoane au fost testate pozitiv, până în prezent. Este vorba despre o femeie de 84 de ani care a fost internată la Câmpina pe 27 iunie. Două zile mai târziu, starea acesteia s-a agravat, fiind transferată în secția Terapie Intensivă. Bătrâna s-a stins din viață sâmbătă, pe 4 iulie. Pacienta suferea de diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, cașexie și demență.

Al doilea deces înregistrat în Prahova, în ultimele 24 de ore, a survenit tot la un pacient aflat la Câmpina. Este vorba despre bolnavul din județ care a stat cel mai mult la Terapie Intensivă. Femeia, de 70 de ani, era internată la ATI din 9 mai. Din informațiile pe care le avem, virusul nu mai era detectabil, dar aceasta suferise, în urma infectării, leziuni grave care i-au grăbit sfârșitul. Femeia suferea de diabet zaharat tip II, cardiopatie ischemică și boală obstructivă cronică.

Cel de-al treilea deces, înregistrat tot la Spitalul Municipal Câmpina, este al unei femei de 67 de ani internate pe 27 iunie direct la Terapie Intensivă. pacienta avea hipertensiune arterială și suferea de obezitate.

Al patrulea deces consemnat, astăzi, în dreptul județului Prahova, este al unui bărbat de 84 de ani internat pe 23 iunie și transferat, apoi, la ROL II Otopeni, spun sursele noastre. Acesta suferea de hipertensiune arterială. Bătrânul a murit sâmbătă, pe 4 iulie.

În prezent, din datele furnizate de Prefectura Prahova, la Terapie Intensivă , în Prahova, sunt 13 pacienți în stare gravă, nouă dintre ei fiind ventilați mecanic.

 

Image
Image
Image