CORONAVIRUS | Prahova a ajuns din nou judeţul cu cele mai multe noi cazuri confirmate, în 24 de ore. Locurile în spitalele Covid au fost suplimentate

CORONAVIRUS | Prahova a ajuns din nou judeţul cu cele mai multe noi cazuri confirmate, în 24 de ore. Locurile în spitalele Covid au fost suplimentate

Prahova a raportat, în ultimele 24 de ore, 88 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, cele mai multe la nivel național după București (172 cazuri confirmate). Suplimentar, 22 de pacienți din județ au fost retestați pozitiv.

În actualul context, autoritățile au reușit să suplimenteze numărul de locuri pentru pacienții Covid, cu 20, disponibile la Spitalul Municipal Câmpina. Aici au mai fost detașați 2 medici de la Băicoi, iar de la 1 septembrie va lucra și un medic de la Florești.

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2.896 de persoane, dintre care 529 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, a mai fost raportat un deces (o persoană de sex feminin -79 de ani, care prezenta comorbidități). Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 112. 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din Prahova, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 27 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 255 sunt ocupate. 

În prezent, în izolare la domiciliu sunt 329 de prahoveni, iar alți 2100 se află în carantină, în conformitate cu prevederile Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic", a anunțat, joi, Prefectura Prahova.

Până în prezent, la nivelul județului au fost efectuate 16.465 de teste, cifră care nu include testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care urmează să plece în străinătate.

 

Image
Image
Image