CORONAVIRUS | Trei noi decese confirmate marți seară, în România. Numărul persoanelor infectate se apropie de 800

CORONAVIRUS | Trei noi decese confirmate marți seară, în România. Numărul persoanelor infectate se apropie de 800

Încă trei pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Suceava, infectați cu noul tip de coronavirus, s-au stins din viață. Anunțul a fost făcut marți seară, de Grupul de Comunicare Strategică.

Numărul deceselor înregistrate la Suceava ajunge, astfel, la cinci, din totalul de 11 raportat la nivel național.

GCS a anunțat că, marți seară, la INSP au fost raportate următoarele decese:

> Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere (dată deces: 22/03/2020)

> Femeie, 80 ani, pacientă în  Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată (dată deces: 23/03/2020)

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s-au primit rezultatele probelor de laborator. Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente (boli cardiovasculare, diabet).

> Femeie, 64 de ani, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava - secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat mar'i, pe 24 martie. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.  

În declarația de presă susținută marți seară, alături de ministrul de Interne Marcel Vela, secretarul de stat în MAI dr. Raed Arafat a anunțat că, până la ora 20.00, în România erau 794 de pacienți confirmați cu noul tip de coronavirus, 79 de vindecați și 11 persoane decedate.

431 de pacienți erau internați în secție, iar la Terapie Intensivă - 18.

Până la ora 20.00 erau 5.556 de persoane carantinate, iar alte 87.506 erau izolate la domiciliu.

Sursa foto: realitatea.net

 

Image
Image
Image