CSM a avizat revocarea lui Lucian Onea de la DNA Ploiești

Fostul procuror al DNA Ploiești, Lucian Onea, nu va mai rămâne în unitatea de parchet pe care a condus-o, după ce Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, marți, cererea transmisă de conducerea DNA, în sensul revocării acestuia de la Serviciul Teritorial Ploiești.

Din informații încă neconfirmate oficial, citate de stiripesurse.ro, Secția pentru Procurori a CSM a decis, marți, emiterea unui aviz pozitiv pentru revocarea din DNA a procurorului Lucian Onea, la solicitarea lui Călin Nistor, procuror șef adjunct al Direcției.

Citiți și:  Iulian Bădescu a fost audiat în dosarul Negulescu - Onea

Într-un comunicat transmis în cursul zilei de luni, Parchetul General anunța că Lucian Onea este anchetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informațiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

CSM a respins, însă, luni, solicitarea de încuviințare a arestării lui Onea și a "colegului" său de dosar, Mircea Negulescu, fost procuror al DNA Ploiești.

Citiți și:  CSM a respins solicitarea pentru încuviințarea arestării procurorilor Lucian Onea și Mircea Negulescu

 

Image
Image
Image
Image