CSM decide, marți, asupra suspendării din funcție a lui Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești

Pe ordinea de zi a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii figurează pentru marți, printre altele, suspendarea din funcţie a lui Lucian Onea, fostul șef al DNA Ploiești, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Măsura este propusă la două săptămâni după ce acesta și fostul său subaltern de la DNA Ploiești, Mircea Negulescu, au fost trimiși în judecată. Lucian Onea este acuzat de participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, instigare în formă continuată la comiterea, fără vinovăţie, sub forma participaţiei improprii a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În luna aprilie, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, prin hotărâre definitivă, excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu, inculpat în același dosar ca și Onea.

Pe ordinea de zi  de marți a secției amintite, din cadrul CSM, apare și propunerea de prelungire a delegării lui Călin Nistor, procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în funcția de procuror șef al DNA.

 

 

Image
Image
Image
Image