fbpx

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

Image
Image

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, interval care se încheie cu minivacanța de cinci zile acordată de Ziua Națională a României.

 

Temperaturile scad în perioada următoare, iar după 1 decembrie, în majoritatea regiunilor, maximele vor coborî sub 5 grade Celsius, fiind prognozată și creșterea cantităților de precipitații.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea în MUNTENIA

Până în 25 noiembrie valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei, cu maxime la nivelul regiunii în general între 10 și 15 grade și minime ce vor oscila între 3 și 6 grade. Ulterior tendința temperaturii va fi de scădere, astfel în ultimele zile al lunii noiembrie, media maximelor va fi de 7...8 grade, iar la început de decembrie de 4...5 grade. Temperaturile minime estimate pentru această perioadă se vor menține ușor pozitive, la o medie regională de 0...2 grade. Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în ușoară creștere.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea în OLTENIA

Până în 25 noiembrie valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei, cu o medie a acestora cuprinsă între 10 și 14 grade; de asemenea și în timpul nopții vor fi minime de 4...5 grade. La finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie sunt estimate temperaturi maxime în medie de 6...8 grade și minime de 0...2 grade. Probabilitatea de a avea precipitații va fi mai ridicată în  în jurul datei de 28 noiembrie, dar și la începutul lunii decembrie.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea în BANAT

De la valori termice în jurul normelor climatologice în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă pentru această dată pe 23 noiembrie, când la nivelul regiunii sunt estimate maxime de 13...14 grade. În perioada 24 – 30 noiembrie media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 6 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel că în 22 noiembrie se va înregistra o medie a acestora de 0...1 grad, în 23 noiembrie va fi de 6...7 grade, iar în restul intervalului va fi de 1...2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în perioada 23 - 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

Minivacanța de 1 Decembrie. CRIŞANA

În 24 noiembrie se va reveni la o medie a temperaturilor maxime în medie de 8...9 grade, iar cu mici variații, acest regim termic diurn se va menține până spre finalul lunii noiembrie. La începutul lunii decembrie, este estimată o scădere ușoară și treptată până la o medie de 4...5 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte temperatura minimă va fi în jurul valorii de 0 grade, în 23 noiembrie va fi de 5...6 grade, apoi tendința va fi de scădere treptată și se va reveni la valori în jur de 0 grade după 28 noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 23 - 28 noiembrie și cu tendința de creștere după 1 decembrie.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea în TRANSILVANIA

După 23 noiembrie, se va răci, astfel la finalul lunii noiembrie sunt estimate maxime în medie de 6...7 grade, iar la începutul lunii decembrie de 3...4 grade. Temperaturile minime vor avea variații în primele zile din interval, cu medii ce vor crește de la -1 grad în prima noapte, până spre 3...4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2...0 grade. Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea în MARAMUREŞ

Pentru perioada 24 – 30 noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 7...8 grade, iar la începutul lunii decembrie, tendința valorilor termice diurne va fi de scădere ușoară până la o medie de 4 grade. Temperaturile minime vor fi în medie de 0...1 grad în prima noapte și de 3...4 grade în perioada 23-25 noiembrie. După 26 noiembrie sunt estimate minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de -2...0 grade, valorile cele mai scăzute urmând a se înregistra la începutul lunii decembrie. Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în creștere.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea în MOLDOVA

Tendința va fi de răcire treptată, astfel că, la finalul lunii noiembrie valorile termice diurne vor fi în medie de 4...5 grade, iar la început de decembrie în jurul a 2 grade. Valorile nocturne vor oscila între -2 și 4 grade în prima săptămână, iar în a doua săptămână sunt estimate temperaturi în general negative, la o medie de -2 grade. La nivelul acestei regiuni vor mai fi intervale în care se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în 24 și 25 noiembrie și în jurul datei de 28 noiembrie.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea în DOBROGEA

Până în 25 noiembrie, chiar dacă vor fi variații în regimul termic diurn și nocturn, în ansamblu vremea se va menține caldă pentru această perioadă din an, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa între 12 și 17 grade și minime între 6 și 10 grade. Pentru sfârșitul lunii noiembrie sunt estimate temperaturi maxime de 8...10 grade, iar la începutul lunii decembrie în jurul a 6 grade. De asemenea, și temperaturile minime vor prezenta aceeași tendință de scădere ușoară, astfel că iarna calendaristică va debuta cu minime care la nivelul regiunii vor avea o medie de 2 grade. Pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză probabilitate de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată.

Minivacanța de 1 Decembrie. Vremea LA MUNTE

Medie pentru întreaga zonă va fi în jur de 0 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5...-4 grade. Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.