De ce a explodat numărul infectărilor cu coronavirus în România

De ce a explodat numărul infectărilor cu coronavirus în România

Peste 1.700 de infectări cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, ceea ce reprezintă un nou record negativ al evoluției pandemiei.

Cauza creșterii accelerate a îmbolnăvirilor nu este însă legată de redeschiderea școlilor, ci de perioada concediilor, a explicat la Digi24 Ioan Ștefan, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Central.

"Nu aș relaționa creșterea numărului cazurilor cu redeschiderea școlilor, ci cu perioada de concedii care s-a încheiat", a spus medicul.

"Ne menținem într-un platou. Ne preocupă riscurile suplimentare pe care le implică începerea școlilor. Școala începe pentru noi toți în societate, toți dăm un examen, întreaga comunitate și trebuie să le predăm copiilor lecții despre purtarea măștilor, distanțarea fizică. Trebuie să facem asta cu răbdare, cu tact, cu înțelepciune.

Se poate constata că a fost infinit mai ușor să închizi școlile decât să le redeschizi", a explicat Ioan Ștefan.

Medicul a precizat că un viitor vaccin anticoronavirus ar putea fi administrat în mai multe rapeluri, întrucât se așteaptă ca nici acest vaccin să nu asigure o imunitate completă printr-o singură administrare, așa cum nici trecerea prin boală nu generează anticorpi în procent însemnat.

Imagine cu caracter ilustrativ, stirileprotv.ro.

Image
Image
Image