De luni, în Prahova începe vaccinarea antirabică a vulpilor

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova începe de luni, 23 septembrie, campania de toamnă privind  vaccinare antirabică aeriană a vulpilor, prin momeli vaccinale administrate aerian, în baza contractului încheiat de către această cu prestatorul de servicii, şi manual în jurul localităţilor/luciurilor de apă, de către reprezentanţii DSVSA  Prahova şi ai gestionarilor fondurilor de vânătoare. Acțiunea se derulează, simultan, în toate județele țării, în funcție de condițiile meteorologice.

În judeţul Prahova, în cele 43 de fonduri de vânătoare cu o suprafaţă totală de 4.002,1 km pătrați şi un efectiv de  vulpi de 2.068 capete, acţiunea de  administrare aeriană a momelilor vaccinale se va desfăşura începând cu data de 27.09.2019, decolarea avioanelor având loc de pe aerodromul din Tulcea şi Clinceni.

Pentru informarea corectă a populaţiei privind demararea acţiunii de vaccinare antirabică a vulpilor, atât aerian cât şi manual, vor fi afişate materiale informative (afişe de atenţionare, afişe de informare/avertizare şi materiale informative cronologic), de către prestatorul de servicii,  în diferite locuri publice cum ar fi: primărie, şcoală/grădiniţă, spital/dispensar, poştă, magazine, staţii de autobuz şi trasee turistice. În data de 28.05.2019 la sediul DSVSA Prahova s-a procedat la instruirea reprezentanţilor fondurilor de vânătoare privind:

-procedura de vaccinare antirabică aeriană şi manuală a vulpilor;

-documentele ce trebuiesc încheiate, la momentul administrării manual;

-procedura privind acţiunea de împuşcare a vulpilor în scopul verificării eficientei antirabice în fondurile de vânătoare din judeţul Prahova, după 45 de zile de la finalizarea acţiunii de vaccinare.

 

 

Image
Image
Image
Image