"Distanţare socială de Ploieşti" | O imagine cu aglomeraţia dintr-un autobuz TCE a devenit virală pe Facebook

"Distanţare socială de Ploieşti" | O imagine cu aglomeraţia dintr-un autobuz TCE a devenit virală pe Facebook

E prima zi în care românii pot să iasă din case fără la fel de multe restricţii, mai ales dacă nu părăsesc localităţile de domiciliu, iar trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă şi relaxarea unora dintre măsuri se văd şi în Ploieşti. Ca să cităm o glumă de pe Facebook, străzile sunt pline de oameni care se miră că străzile sunt pline de oameni. Şi pentru că vorbim despre Facebook, o imagine cu aglomeraţia din mijloacele de transport în comun din Ploieşti a strâns, vineri, zeci de reacţii, comentarii şi distribuiri pe reţeaua de socializare.

O ploieşteancă a publicat în grupul de Facebook "Stiri Prahova" două fotografii cu aglomeraţia dintr-un autobuz TCE Ploieşti, explicând că imaginile au fost surprinse pe traseul 32, la ora 8.30. În ele se vede foarte clar că nu se respectă normele de recomandare socială şi că nu numai că oamenii nu au o distanţă de 2 metri sau măcar 1,5 între ei, ci chiar stau buluc, unul lângă altul.

Fotografiile au fost făcute la o oră de vârf, când e de aşteptat ca numărul de călători să fie peste medie. Aglomeraţia vine în contextul în care autorităţile au decis ca mijloacele de transport ale TCE să meargă după programul de vacanţă de vară, după o lungă perioadă în care s-a tot umblat la graficul de plecări, care ba a fost redus, ba a fost suplimentat la anumite ore, înainte să fie iar redus, suplimentat, condensat şi tot aşa.

Imaginile distribuite pe Facebook au strâns multe comentarii, atât de la ploieşteni care au sugerat ca frecvenţa curselor TCE să fie crescută la orele de vârf, cât şi de la internauţi care au criticat autoarea fotografiilor, mergând până la a-i spune că ar fi trebuit să coboare din autobuz dacă nu-i convenea sau chiar a contesta însăşi existenţa traseului 32.

Image
Image
Image