DNA a clasat cauza în care Adrian Semcu era anchetat pentru trafic de influență

Procurorii DNA au clasat dosarul deschis în 2015, care îl viza pe directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, anchetat pentru trafic de influență.

Anunțul a fost făcut chiar de acesta, pe pagina sa de Facebook, într-o postare în care reamintește că a fost reținut pentru 24 de ore și a stat 7 zile în arest la domiciliu.

"Direcția Naționala Anticorupție a decis după patru ani să claseze cauza pentru care în 2015 am fost reținut peste 24 de ore în arest la Câmpina și ulterior 7 zile în arest la domiciliu, pentru o presupusă infracțiune de trafic de influență într-un dosar care viza societatea HIDRO PRAHOVA.

După ce în toată această perioadă, asupra mea a planat suspiciunea unei vinovății inventate de către DNA Ploiești, pe baza unui denunț al unui martor cu identitate protejată, în nota specifică anului 2015, vinovăție care de fapt se baza pe NIMIC, după prejudicii de imagine, ce țin de prestigiul personal, profesional și în special politic, pentru care NIMENI nu a plătit, astăzi pot să anunț public că dosarul nr. 478/P/2018, care mă viza și pe mine, a fost CLASAT.

Deci toată agitația din urmă cu 4 ani s-a dovedit a fi practic un obiectiv pe care DNA l-a avut, pentru a adăuga încă un nume pe lista celor care ar fi trebuit să devină vulnerabili. Nu a fost cazul cu Adrian Semcu", a scris acesta pe Facebook.

Din documentele prezentate în acest sens rezultă că procurorii au decis clasarea cauzei față de Adrian Semcu și Gheorghe Boeru, cercetat în același dosar.

Pe 10 iunie 2015, procurorii DNA Ploiești au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a lui Adrian Semcu, în calitate de fost vicepreședinte al CJ Prahova, la momentul respectiv director Hidro prahova, Și a lui Gheorghe Boeru, reprezentant al S.C. ROMAIR CONSULTING S.R.L., pentru trafic de influență, respectiv dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală.

Anchetatorii suțineau că, "în perioada august 2010 - aprilie 2011, în schimbul unei sume de bani, inculpatul Semcu Adrian-Emanuil, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, folosindu-se și de influența pe care o avea la reprezentanți ai conducerii SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiești și în înțelegere cu inculpatul Boeru Gheorghe, reprezentantul SC ROMAIR CONSULTING SRL București, l-a ajutat pe acesta din urmă ca asocierea din care făcea parte să câștige la licitație un contract de achiziție publică, finanțat în majoritate din fonduri europene.

Contractul, în valoare de 25.085.000 lei, intitulat «Asistență tehnică pentru managementul proiectului, proiectare, supervizare lucrări» face parte din proiectul european «Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova» (având ca autoritate contractantă SC HIDRO PRAHOVA SA Ploiești).

 Pentru sprijinul acordat la obținerea contractului, în luna ianuarie 2012, Semcu Adrian Emanuil a primit de la Boeru Gheorghe suma de 100.000 euro (din totalul sumei promise de 200.000 euro)".

La momentul respectiv, procurorii aminteau că, în aceeași cauză, se mai efectuau acte de urmărire penală și față de Iulian cristian Herțanu, Vladimir Răzvan Ciorbă, Mihail Marian Coman, Liviu Munteani, Mircea Cosma, Vlad Cosma, Sebastian Ghiță, Ilie Drăgan, Iuliu Roman și Ionuț Ionescu, pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției.

 

Image
Image
Image
Image