DOCUMENT | Autoritățile pregătesc carantinarea a nouă localități din Prahova

DOCUMENT | Autoritățile pregătesc carantinarea a nouă localități din Prahova

Un document transmis vineri de Direcția de Sănătate Publică Prahova către Centrul Județean de Conducere si Coordonare a Intervenției, înaintat și administrațiilor locale vizate, anunță că autoritățile au în analiză, la acest moment, instituirea caratinei în nouă localități din județ, unde incidența îmbolnăvirilor este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori.

Măsura ar urma să vizeze orașul Breaza și comunele Păulești, Sălciile, Gura Vadului, Plopu, Blejoi, Surani, Fulga și Mănești.

Prin documentul citat, reprezentanții DSP solicită sprijinul CJCCI "în vederea analizării instituirii măsurii de carantină zonală" prin furnizarea către Direcție a informațiilor cu privire la posibilitatea asigurării, în localitățile vizate, a funcționării unei unități comerciale, a unei farmacii, respectiv identificarea soluțiilor pentru stabilirea de rute ocolitoare în cazul în care prin oraș sau comună trec drumuri naționale/județene.

De asemenea, DSP cere o evaluare cu privire la resursele umane existente în cadrul Poliției Locale sau posibilitatea mobilizării de resurse umane pentru "asigurarea monitorizării zilnice a respectării regimului de izolare la domiciliu".

Documentul nu a făcut, deocamdată, obiectul unei informări publice oficiale, însă circulă în mediul on-line, el fiind transmis de vineri primăriilor din localitățile vizate.

Sursa foto: Facebook

 

 

Image
Image
Image