DSP Prahova monitorizează peste 5.000 de persoane aflate în auto-izolare și 130 plasate în carantină. Restricții pentru aproape 1.000 de prahoveni impuse în ultimele 24 de ore

DSP Prahova monitorizează peste 5.000 de persoane aflate în auto-izolare și 130 plasate în carantină. Restricții pentru aproape 1.000 de prahoveni impuse în ultimele 24 de ore

Prefectura Prahova a anunțat, joi, că la nivelul județului sunt monitorizate, la acest moment, de către Direcția de Sănătate Publică, 5050 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu și 130 aflate în carantină instituționalizată. Potrivit sursei citate, 858 de prahoveni au intrat în izolare în ultimele 24 de ore, interval în care pentru alți 37 a expirat perioada de restricție.

"Pentru combaterea răspândirii epidemiei de coronavirus, dar și pentru depistarea altor nereguli în acest context, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat seria de verificări atât în cazul persoanelor fizice auto-izolate, cât și în rândul agenților economici. În cursul zilei de 25 martie au fost controlate peste 4.400 de persoane aflate în auto-izolare și 74 de agenți economici. În urma acestor demersuri au fost întocmite trei noi dosare de cercetare penală, toate pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 95.100 lei. Dintre acestea, trei au fost pentru nerespectarea măsurilor de auto-izolare/carantină, unul pentru fapte de natură, iar 55 pentru alte contravenții în context. Astfel, de la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 37 de dosare de cercetare penală și au aplicat 118 sancțiuni contravenționale", au precizat reprezentanții Prefecturii.

Aceștia au anunțat că două persoane din localitatea Lipănești au fost plasate în carantină forțată din cauză că n-au respectat măsura auto-izolării și au fost depistate de către polițiști, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020.

 

 

Image
Image
Image