DSV Prahova aşteaptă 2.000 de truse pentru testări în cazul pestei porcine

Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova a anunţat, în contextul confirmării primului focar de pestă porcină africană din judeţ, că a solicitat şi urmează să primească 2.000 de truse pentru efectuarea de analize. Cu ajutorul acestora, reprezentanţii instituţiei vor putea să afle în termen de 6 ore dacă un animal este bolnav, în contextul în care în prezent trebuie să treacă trei-patru zile pe puţin până la aflarea rezultatelor.

Şeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, a explicat, în timpul unei conferinţe de presă organizate miercuri, că în momentul de faţă probele prelevate sunt trimise la Bucureşti, unde este singurul laborator specializat. Pe lângă timpul pierdut la transport, se mai aşteaptă mult şi din cauza aglomeraţiei, analizele fiind făcute în ordinea primirii.

"Singurul laborator de referinţă este la Bucureşti, unde ajung probe din toată ţara. O să primim vineri kit-uri pentru 2.000 de capete de porcine, pentru a testa prezenţa virusului pestei porcine, aceasta oferind un rezultat mult mai rapid, în 6 ore", a confirmat Mihai Terecoasă.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Cum a apărut primul focar de pestă porcină în Prahova. Vezi ce spune conducerea DSV!

Păşunatul animalelor e INTERZIS în sudul judeţului Prahova, după confirmarea primului focar de pestă porcină

Anunţul vine în contextul în care miercuri dimineaţă au sosit rezultatele analizelor comandate vineri la un porc mort în comuna prahoveană Poienarii Burchii, acestea confirmând primul focar de pestă porcină din judeţ. Autorităţile s-au reunit, în aceeaşi zi, într-o şedinţă a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor, unde au adoptat un plan de măsuri pentru a preveni răspândirea bolii.

Găsiţi VIDEO din timpul conferinţei pe pagina de Facebook a Telegrama!

Image
Image
Image