După temperaturile de vară înregistrate luni, două treimi din țară intră sub cod galben de furtuni

După temperaturile de vară înregistrate luni, două treimi din țară intră sub cod galben de furtuni

Temperaturile au continuat să se mențină ridicate și luni, în sudul țării atingând și chiar depășind 30 de grade Celsius, deși ne aflăm la începutul lunii octombrie. În următoarele ore, însă, situația se va schimba. De altfel, meteorologii au și emis o alertă de vreme de rea, valabilă de luni, ora 15.00, până marți, la ora 18.00, în majoritatea regiunilor.

"În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în Banat, Crișana, Maramureș, apoi și în vestul și nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul și nordul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Moldovei. Vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85...95 km/h), iar local și temporar și în vest și în nord-est (rafale în general de 50...60 km/h)", se arată în mesajul de avertizare publicat de meteorologi.

 

 

 

Image
Image
Image