După vijelii şi inundaţii vin alunecările de teren. Mai multe localităţi din Prahova au fost afectate

Vijeliile din ultimele două săptămâni au reactivat mai multe alunecări de teren în Prahova. Cel puţin cinci comune, mai ales din zonele de deal şi munte, au fost afectate.

Înainte să ne pregătim de canicula anunţată de meteorologi, autorităţile din mai multe comune prahovene trebuie să rezolve problemele produse de alunecările de teren. În cinci comune, pământul, îmbibat cu apă după două săptămâni de ploi torenţiale, a început s-o ia la vale, existând riscul, dacă fenomenele se amplifică, să fie afectate drumuri judeţene şi proprietăţi ale oamenilor.

CITIŢI ŞI:

Afectată de viitură, casa unei familii din Sângeru a fost lovită şi de o rachetă antigrindină

VIDEO | Aproape 200 de familii din Prahova primesc ajutoare de urgenţă în urma calamităţilor

Anunț oficial de la ANM: sfârșitul acestei săptămâni aduce CANICULĂ!

Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Prefecturii Prahova, au fost semnalate probleme cu alunecările în Ceraşu, Gornet, Drajna, Gornet Cricov şi Starchiojd. Prefectul Mădălina Lupea a declarat pentru "Telegrama" că echipele de specialitate fac verificări în teren în cele cinci localităţi, urmând ca situaţiile de aici să fie discutate cel mai probabil în următoarea şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, programată miercuri.

Image
Image
Image
Image