E OFICIAL! DSP Prahova a ridicat interdicţia privind consumul apei din Ploieşti

Direcţia de Sănătate Publică a primit analizele de laborator privind calitatea apei livrate în Ploieşti şi anunţă că nu mai sunt probleme pe reţea. Instituţia a ridicat, marţi seară, interdicţia de consum care fusese impusă începând de sâmbătă, după ce o avarie majoră a făcut ca la robinetele din mii de apartamente din nordul şi centrul municipiului să ajungă apă cu noroi.

Anunţul a fost transmis de DSP marţi după-amiază către Primăria Ploieşti, care, la rândul său, a transmis la ora 16.38 un comunicat de presă în care confirmă ridicarea interdicţiei. "Primăria Ploieşti informează cetăţenii că Direcţia de Sănătate Publică Prahova a emis, astăzi - 12.02.2018, în atenţia municipalităţii, o informare privind ridicarea interdicţiei de consum de apă pentru băut, gătit, spălat, la nivelul zonelor din oraş, afectate de avaria ce s-a produs, în data de 09 februarie 2019, la sistemul de alimentare cu apă potabilă", a transmis Primăria Ploieşti, care a anexat şi adresa oficială primită de la DSP Prahova.

În documentul amintit, Direcţia de Sănătate Publică aminteşte că a prelevat probe de apă începând de sâmbătă, alături de Apa Nova, după ce operatorul a izolat segmentul stricat şi a asigurat alimentarea prin alte conducte, iar instituţia arată acum că a primit rezultatele analizelor de laborator şi că acestea arată că apa se încadrează în parametrii de potabilitate.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Adrian Dobre, despre criza apei din Ploieşti: Apa Nova trebuia să anunţe populaţia încă de sâmbătă dimineaţă

VIDEO | Apa Nova susţine că apa din Ploieşti a fost potabilă încă de sâmbătă. Vezi explicaţiile operatorului!

Avaria a apărut în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a afectat, din calculele autorităţilor, circa 30.000 de ploieşteni. Primele sesizări privind apa cu impurităţi la robinete au sosit sâmbătă dimineaţă, iar interdicţia de consum a fost instituită abia în după-amiaza aceleiaşi zile, după o şedinţă comună a Primăriei, Apa Nova şi DSP-ului, situaţia stârnind numeroase critici, mai ales că populaţia a fost anunţată la ore bune după ce s-a constatat avaria.

Image
Image
Image
Image