Șeful IJP Prahova, amendat de ÎCCJ din cauza dosarului Ghiță - Bădescu // UPDATE - Reacția oficială a Poliției

Luni a fost programat un nou termen în Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în apelul în care sunt judecați fostul deputat de Prahova Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu. Potrivit unor surse citate de presa centrală, un martor care trebuia adus cu mandat, astăzi, la audieri, nu a ajuns în fața magistraților, iar pentru asta judecătorii l-au amendat pe șeful IJP Prahova.

"Un martor, Tănase Iulian, a fost citat cu mandat de aducere însă nu a fost adus. Magistrații ICCJ a decis amendarea șefului IPJ Prahova cu o mie de lei și recitarea martorului cu mandat de aducere și a altor doi martori", au informat surse din anchetă pentru stiripesurse.ro. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 iunie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât, la începutul lunii februarie, reluarea apelului făcut de procurori la decizia magistraților, privind achitarea lui Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta e acuzat că l-a mituit pe fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu. Anterior, Secţiile Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au hotărât că dosarele intrate la sfârşitul anului 2018 pe rolul completurilor de cinci judecători, în care nu au fost administrate probe, rămân la completurile trase la sorți în decembrie 2018 şi nu vor fi repartizate celor alcătuite în ianuarie 2019.

Procurorii din dosarul lui Sebastian Ghiţă, dar şi apărătorii omului de afaceri au constatat legalitatea completului, dar au cerut readministrarea probelor şi reaudierea martorilor din apel, solicitare aprobată de instanţă.

Mediafax scria, le vremea respectivă, că pe 13 mai ar fi trebuit să se prezinte, în fața judecătorilor, ultimii patru martori, inclusiv Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului.

Fostul deputat Sebastian Ghiță a fost achitat de magistraţii instanţei supreme în septembrie 2017, în dosarul în care acesta era acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani, iar fostul primar al Ploieștiului a fost achitat pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Procurorii au făcut apel la acea decizie.

UPDATE - Reacția oficială a IJP Prahova, cu privire la amenda care ar fi fost aplicată șefului instituției pentru că un martor nu a fost dus cu mandat la instanță

Image
Image
Image