16 percheziții la hoți și tâlhari din Prahova. Suspecții s-ar fi dat drept lucrători la distribuitorul de gaze sau energie electrică pentru a pătrunde în locuințe

16 percheziții la hoți și tâlhari din Prahova. Suspecții s-ar fi dat drept lucrători la distribuitorul de gaze sau energie electrică pentru a pătrunde în locuințe

Polițiștii ploieșteni au efectuat, miercuri, pe raza județului Prahova, 16 percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de tâlhării, furturi din locuințe, furturi din autoturisme și infracțiuni de la regimul rutier.

"În perioada iulie 2019 până în prezent, persoanele bănuite ar fi pătruns în locuințe sub diverse pretexte, precum acela că ar fi angajați ai unor societăți de distribuție energie electrică/gaze sau ar dori să ofere  bunuri în amintirea unor rude decedate și distrăgând atenția părților vătămate, ar fi sustras diferite sume de bani. Totodată, persoanele menționate ar fi deposedat de bunuri sau bani unele părți vătămate, prin violență. De asemenea, în activitatea infracțională, aceștia ar fi condus autovehicule pe drumurile publice fără a deține acest drept. De la locațiile vizate, au fost ridicate sume de bani ce par a proveni din  activitatea infracțională. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională se ridică la 50.000 de  lei", au precizat reprezentanții IJP Prahova.

12persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri, iar zece dintre ele au fost reținute, pentru 24 de ore.

Joi, acestea vor fi prezentate unității de parchet pentru dispunerea de măsuri preventive.

La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciilor pentru Acțiuni Speciale Ploiești, București, Buzău și Brașov. De asemenea, activitățile au beneficiat de suportul operațional al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul  Inspectoratului General al Poliției Române.

Foto cu caracter ilustrativ (realitateadearges.ro)

Image
Image
Image