7 angajaţi de la Poliţia Locală Ploieşti au câştigat un proces cu un fost ofiţer SRI devenit ziarist

Judecătoria Ploieşti a dat zilele trecute sentinţa pe fond într-un dosar civil în care şapte angajaţi de la Poliţia Locală Ploieşti l-au chemat în judecată pe ziaristul Adrian Ovidiu Radu, fost ofiţer SRI, acuzându-l că le-a afectat imaginea printr-o serie de articole publicate în mediul online. Instanţa le-a dat câştig de cauză reclamanţilor, iar cei şapte poliţişti locali, în frunte cu directorul suspendat al instituţiei, Carmen Gheorghe, şi actualul director interimar, Adrian Vaida, trebuie să încaseze câte 20.000 de lei reprezentând daune morale, plus cheltuielile de judecată. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 30 de zile.

Dosarul a fost deschis în noiembrie 2017, după o serie de articole care au vizat Poliţia Locală Ploieşti şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei. Reclamanţii sunt şapte reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Carmen Gheorghe, Adrian Vaida, Mihaela Roxana Manolache, Dragoş Petre Fanareanu, Paula Maria Pitariu, Laurenţiu Sebastian Crăciun şi Gabriela Isabela Mocanu, iar avocaţii lor au susţinut că pârâtul, fost ofiţer SRI, ar fi publicat peste 100 de aritcole denigratoare, care au afectat atât imaginea lor, cât şi imaginea instituţiei publice unde aceştia îşi desfăşurau activitatea. Articolele invocate au apărut în special în "Comisarul de Prahova", publicaţie care în perioda respectivă a derulat o campanie susţinută care a vizat Poliţia Locală Ploieşti, cu titluri de genul "exploziv" şi "exclusiv" care promiteau dezvăluiri despre presupuse abuzuri comise de reprezentanţii acestei instituţii sau dovezi de incompetenţă sau prostie a poliţiştilor locali. Sentinţa pe fond a venit zilele trecute, după mai multe amânări, iar Judecătoria Ploieşti a admis în parte cererea şi a obligat pârâtul la plata unor daune morale şi a cheltuielilor de judecată.

Părţile implicate au posibilitatea să formuleze un apel în termen de 30 de zile, se mai precizează în sentinţa publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Image
Image
Image