A crescut numărul de români aflaţi în carantină şi izolare la domiciliu, în schimb a scăzut cel de amenzi faţă de raportarea trecută

A crescut numărul de români aflaţi în carantină şi izolare la domiciliu, în schimb a scăzut cel de amenzi faţă de raportarea trecută

Într-o perioadă în care era de aşteptat să scadă numărul de persoane nevoite să stea în carantină sau izolare la domiciliu, pe măsură ce îşi "ispăşeau" cele 14 zile, continuând astfel tendinţa evidentă la nivel naţional, bilanţul oficial transmis miercuri de autorităţile centrale arată creşteri urşoare la ambele categorii. Practic, de ieri până azi, au mai intrat în carantină încă 411 persoane la nivel naţional. În schimb sunt scăderi în privinţa numărului de amenzi, ultimele 24 de ore aducând un nou minim istoric al ultimei perioade, cu puţin peste 4.300 de amenzi aplicate într-o zi pentru încălcarea ordonanţelor militare, comparativ cu comparativ cu recordul anterior, de 4.403, raportat în 28 aprilie.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.228 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 172 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, a anunţat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.042 de  persoane. Alte 22.690 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. La raportarea trimisă cu 24 de ore în urmă, numerele erau 11.631, respectiv 22.406. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 587 de  apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.928 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor. 

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 497 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.318 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.005.343 de lei.

Image
Image
Image