A scăzut numărul de amenzi. Mai puţin de 4.900 de români sancţionaţi în ultimele 24 de ore pentru încălcarea ordonanţelor militare

A scăzut numărul de amenzi. Mai puţin de 4.900 de români sancţionaţi în ultimele 24 de ore pentru încălcarea ordonanţelor militare

Pentru prima dată de la duminica Paştelui încoace, numărul de amenzi acordate pe zi în România a scăzut sub pragul de 5.000. Raportarea oficială transmisă duminică arată că, în ultimele 24 de ore, puţin peste 4.800 de români au fost sancţionaţi pentru că au ieşit din case fără motive întemeiate sau fără acte.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 486 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, a anunţat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică. 

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.829  persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.261.520 de lei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.213 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 165 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.775 de persoane. Alte 24.052 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Image
Image
Image