fbpx

Acțiune de amploare a polițiștilor de la Rutieră, în Prahova. Peste 1.600 de sancțiuni aplicate pentru abateri de la Codul rutier și 25 de dosare penale, pentru șoferi

Image
Image

Serviciul Rutier și polițiști rutieri de la mai multe subunități teritoriale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat, în perioada 20-26 mai, o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.  Polițiștii au prezentat bilanțul verificărilor derulate pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice, precum și a abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști. Totodată, aceștia au verificat și modul de efectuare a transportului de mărfuri și  persoane pe raza județului.

"Au fost aplicate 1.715 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.635 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, restul fiind aplicate la alte acte normative.  Dintre acestea, 384 au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză, 28 pentru neacordarea priorității de trecere (a vehiculelor și pietonilor), 93 de amenzi au fost pentru abaterile pietonilor și 113 ale bicicliștilor. De asemenea, au fost constatate 28 de depășiri neregulamentare și au fost depistați 38 de conducători aflați sub influența alcoolului", au anunțat reprezentanții IJP.

122 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, 5 dintre aceștia pentru depășirea vitezei cu 50 km/h peste limita legală, 38 pentru alcool, 28 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire, 13 pentru neacordarea priorității de trecere a vehiculelor care aveau acest drept, precum și 15 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați în traversare regulamentară.  Totodată, au fost reținute 47 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii anunță că, în timpul acțiunii, au fost întocmite 25 de dosare penale, pentru infracțiuni la regimul rutier, întrucât 3 conducători auto au fost depistați conducând autovehicule neînmatriculate, 9 au condus fără a deține permis de conducere, ori având dreptul de a conduce suspendat, și 13 conducători auto au fost depistați la volan sub influența unei îmbibații alcoolice în etilotest, care depășea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Foto arhivă (sursa: IJP Prahova)

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.