Afectată de viitură, casa unei familii din Sângeru a fost lovită şi de o rachetă antigrindină

Cât ghinion să ai?!? O familie din comuna prahoveană Sângeru, localitate puternic lovită de vijeliile de săptămâna trecută, şi-a văzut o parte din casă şi o anexă gospodărească distruse de o rachetă antigrindină. Oamenii fugiseră din calea viiturii şi s-au întors a doua zi, pentru a evalua pagubele, moment în care a trecut printr-o nouă sperietură uriaşă.

Ceea ce pare să fie un scenariu tragi-comic sau un pamflet s-a întâmplat în realitate, fix într-una dintre localităţile puternic lovite de furia naturii, unde întreaga comunitate e în doliu după ce patru copii au fost luaţi de viitură din propria casă. Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, o rachetă din sistemul care, în teorie, protejează oamenii şi culturile agricole în faţa grindinii a căzut pe casa unei familii. Familia a trebuit să fugă din calea viituri, iar a doua zi, când tatăl a revenit acasă pentru a evalua dezastrul și a se apuca de reparații, a fost băgat în sperieți de o bubuitură care i-a zguduit casa. O rachetă antigrindină i-a izbit colțul casei, după care a ricoșat într-o magazie, pe are a făcut-o praf. Omul răsuflă uşurat că nimeni nu a fost lovit. El povesteşte, cu amintirea inundaţiilor încă proaspătă, că s-a speriat foarte tare în momentul în care a auzit bubuitura, crezând că vine o nouă viitură. Cât despre intervenţian ulterioară a auatorităţilor, el reclamă că nimeni n-a părut deranjat de căderea rachetei, spunând că poliţistul sosit în urma apelului său la 112 i-a transmis că "nu e mare lucru", în timp ce primarul localităţii l-ar fi luat la întrebări cu privire la autorizaţia de construire pentru casă.

“Niciun ajutor, nicio vorba bună, nimic. Autoritățile nu fac nimic pentru noi. M-am şi tăiat in timpul evenimentului, am fost dus cu salvarea la spital. Iar pe ei îi interesează autorizaţia de construire. Nu mi se pare normal. Domnul viceprimar a zis că pe el nu îl interesează, iar primarul a trecut o singură dată pe stradă. Oamenii se simt părăsiţi aici”, a povestit bărbatul, citat de Actualitatea Prahoveană.

{gallery}racheta antigrindina sangeru{/gallery}

Image
Image
Image