Amenzi în valoare de 24.650 de lei, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză

Amenzi  în valoare de 24.650 de lei, majoritatea pentru nerespectarea regimului legal de viteză

Vineri 10 septembrie a.c., în intervalul orar 7.00-10.00, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe DN1, sector cuprins între Ploiești și Nistorești, având ca scop combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a consumului de băuturi alcoolice în rândul conducătorilor auto.

 Potrivit IJP Prahova, 11 polițiști au controlat peste 90 de autoturisme și au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Au fost reținute două permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor fiind de 24.650 de lei.

Dosare penale pentru conducere cu permis necorespunzător și conducere sub influența substanțelor psihoactive

Vineri, 10 septembrie a.c., în jurul orei la 20.50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier  au oprit pentru control pe D.N. 1 E60, în zona km 125+850 m, în Sinaia, un ansamblu de vehicule format din autoutilitara având masa maximă totală de 2940kg, ce tracta o remorcă cu masa maximă totală de 2000kg.
Conducătorul autovehiculului a fost identificat în persoana unui bărbat, de 30 de ani, din municipiul Reșița, județul Caraș-Severin, posesor al  unui permis de conducere necorespunzător categoriei de vehicule pe care o conducea.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de ”Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule”. 

În cursul nopții trecute, în jurul orei  2.00, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Ploieşti, în timp ce își exercitau atribuțiunile de serviciu, au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe strada Roșiori, din municipiu. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 21 de ani, din Ploiești a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat un rezultat pozitiv la substanțe posibil cu efect psihoactiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactiv”. 

Sancțiuni privind comercializarea ilegală a materialelor lemnoase

Tot în cursul zilei de ieri, timp de o oră polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, pe raza cartierului Bereasca din municipiu. 8 polițiști au legitimat 30 de persoane, au controlat 10 autoturisme și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.800 de lei.
Totodată au fost confiscate 2,70 de metri cubi, material lemnos, conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

 

Imagine cu caracter ilustrativ, candexpira.ro.

Image
Image
Image