Aproape 200 de percheziții, joi dimineață, în București și 19 județe. Prejudiciul în dosar este de ȘASE MILIOANE de DOLARI

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu și sprijiniți de jandarmi din Giurgiu, Prahova și Teleorman, efectuează, joi dimineață, 197 de percheziții domiciliare, la adrese din Capitală și din 19 județe: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu. Sunt vizate, potrivit IGPR, societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

"Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă», cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu", au transmis reprezentanții Poliției Române.

Sursa citată menționează că, în cauză, se efectuează cercetări faţă de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice, precizează IGPR, în comunicatul de presă referitor la descinderile de joi dimineață.

Poliţiştii vor ridica documente contabile, contracte, facturi şi înscrisuri folosite la bănci.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Foto cu caracter ilustrativ

Image
Image
Image