Aproape 600 de sancțiuni aplicate, în weekend, de polițiștii de la Rutieră, pe drumurile din Prahova

Polițiștii din rutieri au prezentat, luni, bilanțul acțiunilor derulate în weekend. La finalul săptămânii, aceștia au controlat 700 de vehicule șu au efectuat 656 de testări cu aparatul etilotest, aplicând nu mai puțin de 571 de sancțiuni contravenționale.

"491 de contravenții au fost pentru nerespectarea limitei legale de viteză, iar pentru 10 conducători auto s-a impus suspendarea dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile, întrucât au depășit limita legală de viteză cu mai mult de 50 km/h, precum 108 km/h, 133 km/h, 136 km/h, 142 km/h etc. De exemplu, numitul B.R.R a fost depistat conducând auto pe DN1, raza localității Potigrafu, cu viteza 127 km/h, cu 57 km/h mai mult decât limita de viteză stabilită pe acel tronson de drum.  Totodată, acesta avea inspecția tehnică expirată, astfel încât i-au fost reținute atât permisul de conducere cât și certificatul de înmatriculare și setul de plăcuțe cu numerele de înmatriculare", au exemplificat reprezentanții IJP Prahova.

Și cei ce nu necesită permis de conducere au fost sancționați. 37 de bicicliști au fost depistați încălcând regulile de circulație, mulți dintre ei circulând după ce consumaseră băuturi alcoolice.

"Din păcate, nu doar bicicliștii au fost prinși în trafic după ce au consumat alcool, 19  conducători auto au rămas fără permisul de conducere după ce au fost depistați la volan sub influența alcoolului. Rezultatele, de 0,20 mg/l, 0,16 mg/l, 0,28mg/l, 0,22 mg/l, s.a., i-au determinat pe polițiști să ia măsura reținerii permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile și să aplice amenzi în valoare de 1.305 lei pentru fiecare contravenient", a mai precizat IJP Prahova.

"Rezultatul record, din păcate, l-a identificat un polițist, în dimineața zilei de duminică, când un conducător auto care circula pe Șoseaua Vestului, în municipiul Ploiești, a emanat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur, fiind acum cercetat penal. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat și alte 5 infracțiuni la regimul circulației, pentru conducere sub influența alcoolului", se mai arată în bilanțul polițiștilor de la Rutieră.

Tot în această perioadă, opt certificate de înmatriculare au fost reținute, de către polițiști, pentru nereguli constatate precum inspecția tehnică periodică expirată, depistarea unor anvelope uzate sau de alte dimensiuni decât cele prevăzute de lege, dar și pentru defecțiuni grave la sistemul de iluminare ori la sistemul de frânare.

Suma amenzilor aplicate depășește valoarea de 190.000 lei.

Sursa foto: IJP Prahova

 

Image
Image
Image