Aproximativ 100 de polițiști au participat la cele șase acțiuni derulate vineri, în județ. Amenzile au fost de aproape 60.000 de lei

polițiști acțiuni prahova
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Aproximativ 100 de efective au fost angrenate în șase acțiuni organizate de IJP Prahova în Ploiești, Breaza, Boldești Scăeni, Mizil și Vălenii de Munte, pe raza de competență a Secției Rurale de Poliție Bălțești, dar și pe drumurile naționale din județ. 

Polițiști ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii IJJ Prahova, au acționat în special în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru combaterea faptelor antisociale, și reducerea numărului de infracțiuni stradale, și pe drumurile publice din județ pentru reducerea numărului de accidente rutiere. 

"Pe linie rutieră, s-a acționat preponderent pentru combaterea conducerii de autovehicule pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, sens în care au fost controlate peste 250 de autovehicule, fiind efectuate aproximativ 150 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. 

Au fost legitimate aproximativ 370 de persoane și au fost efectuate 6 controale corporale, 4 controale ale bagajelor, fiind efectuate verificări și în incinta a 4 săli de jocuri. 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate, în total 150 sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier. 

Dintre totalul sancțiunilor, 20 au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 59.000 de lei. 

Totodată, au fost reținute 8 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru neacordare prioritate pietoni, unul pentru neacordare prioritate vehicule, dar și unul pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare, fiind reținute, totodată și 4 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli constatate", menționează bilanțul transmis de IJP Prahova.

 

Image