fbpx

ATENȚIE la TREN | Peste 200 de șoferi au rămas fără permis și aproape 4.000 au fost amendați pentru că nu au respectat regulile de circulație în apropierea căilor ferate

Image
Image

Poliția Română a prezentat, sâmbătă dimineață, bilanțul acțiunii "Atenție la tren", derulate la nivel național, joi, prin Direcția de Poliție Transporturi. Obiectivul acesteia a fost pentru prevenirea accidentelor rutiere în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. În contextul în care, accidentele înregistrate la trecerile la nivel cu calea ferată au consecințe deosebite, respectiv decesul sau rănirea gravă a persoanelor implicate, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică  au acționat pentru siguranța călătorilor.

"În cadrul acţiunii, s-au desfășurat activități în zona a 573 de treceri la nivel cu calea ferată, fiind constatate 22 de infracţiuni, din care 13 la regimul rutier. Au fost legitimate și verificate în bazele de date 4.402 persoane, fiind depistate 3 persoane urmărite și aplicate un număr total de 3.702 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.536.613 lei. Cu această ocazie, au fost controlate 4.231 de vehicule, au fost aplicate 3.505 sancțiuni la regimul rutier, fiind reținute 239 de permise de conducere, au fost retrase 86 de certificate de înmatriculare și dispuse 5 imobilizări în domeniul de referință", au transmis reprezentanții IGPR.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.