Autorităţile din Prahova rămân în alertă cu privire la pesta porcină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahovaa analizat, vineri, situaţia privind focarea de pestă porcină şi măsurile de combatere a răspândirii acestei boli, autorităţile judeţene anunţând că se menţin măsurile şi interdicţiile dispuse anul trecut.

Discuţiile vin în contextul în care, la nivel naţional, au apărut noi focare. Deşi Prahova este ferită, sunt probleme în judeţele învecinate.

"La finalul ședinței, domnul Mihai Terecoasă, directorul DSVSA Prahova, a prezentat încă o dată măsurile de prevenire a extinderii focarelor de pestă porcină africană și în județul Prahova, în contextul în care, la nivel național, au apărut noi focare ale bolii, unele chiar în județul vecin, Ilfov. În continuare se mențin măsurile stabilite anul trecut: informarea populației, instituirea de filtre mobile la limita cu județul Ilfov, stabilirea locurilor de unde se pot cumpăra porci vii, sarcini pentru administratorii drumurilor și pentru Garda forestieră care trebuie să monitorizeze fondurile cinegetice împreună cu gestionarii acestora", a transmis astăzi Prefectura Prahova, într-un comunicat de presă despre şedinţa CJSU.

CITIŢI ŞI:

Pesta Porcină Africană încă prezentă în 108 localități din țară. Valoarea despăgubirilor acordate a depășit 251,8 milioane lei

Pagube uriaşe produse de inundaţii! Autorităţile din Prahova cer 141 de milioane de lei de la Guvern pentru reparaţii

În aceeaşi şedinţă, CJSU a luat mai multe decizii cu privire la situaţia din localităţile prahovene afectate de calamităţile de la finalul lunii mai şi începutul lui iunie.

Image
Image
Image