Avertisment lansat de ISU Prahova, înaintea noului cod portocaliu de vijelii: "Recomandăm populației să rămână în spații închise! Nu traversați râurile și nu vă apropiați de maluri"

ANM a transmis, la nivel național, o nouă alertă meteo. În 11 județe din țară, în următoarele ore va fi valabil cod portocaliu de ploi abundente și vijelii.

"În situația manifestării vântului puternic și a căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. În contextul creșterilor de debite pe cursurile de apă, atragem atenția populației din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Totodată, recomandăm cetățenilor să curețe rigolele din apropierea locuinței pentru facilitarea scurgerii normale a apei", au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Citiți și:  Cod portocaliu de vijelii, în sud-estul țării, până la ora 21.00

 Sursa foto: arhiva ISU Prahova

Image
Image
Image