Bărbat arestat preventiv după ce ar fi înșelat o bătrână din Ploiești dându-se drept director de spital

Un bărbat de 40 de ani, din Giurgiu, a ajuns după gratii, fiind suspectat că ar fi înșelat, cu câteva sute de lei, o bătrână din Ploiești.

Sesizarea din acest caz a ajuns la Secția nr. 1 Poliție Ploiești, când o femeie de 77 de ani a reclamat că ar fi fost victima unei escrocherii. Se pare că bătrâna ar fi fost abordată, în timp ce se afla în faţa unei unități medicale din municipiu, de un un bărbat care s-ar fi recomandat ca fiind directorul spitalului. Acesta i-ar fi promis sprijin cu soluționarea dosarului medical și chiar că-i va pune la dispoziție o locuință. În schimb, i-ar fi cerut 800 de lei, sumă despre care a pretins că ar avea nevoie pentru achitarea unor taxe. Femeia s-a conformat, dar "bunul samaritean" ar fi luat banii, iar apoi dus a fost.

"Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 40 de ani, din județul Giurgiu, cunoscut pentru infracțiuni comise prin același mod de operare și în alte zone ale țării și care, în prezent, se află sub incidența măsurii controlului judiciar. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune. A fost condus la data de 09.05.2019, în baza unui mandat de aducere, de la sediul I.J.P. Giurgiu la sediul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești, unde a fost reținut pentru 24 de ore", a anunțat IJP Prahova.

Individul este cercetat pentru infracțiuni de înșelăciune prin metoda declinării de calități profesionale mincinoase.

În cursul zilei vineri, Judecătoria Ploiești a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Image
Image
Image