fbpx

Bărbat prins în Ploieşti, ridicând 20.000 de euro dintr-un credit obţinut cu acte false. Cum a fost organizat flagrantul

Image
Image

Poliţiştii din Ploieşti au organizat, marți, un flagrant pentru prinderea unui bărbat care solicitase un credit de la bancă folosind acte false.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Telegrama, că individul solicitase creditul de la o unitate bancară din Ploiești, iar unei angajate a băncii i-au atras atenția detalii din cartea de identitate a acestuia. La verificări mai amănunțite, s-ar fi dovedit că documentul este fals, aparținându-i, de fapt, unui profesor universitar din București care, în realitate, nu avea niciun fel de angajament cu vreo bancă, dar o situație care-i permite să acceseze un credit destul de mare.

Individul ar fi fost prins în momentul în care a venit să ridice banii de la o sucursală ING. Aceleași surse dezvăluie că, numai cu o zi în urmă, ridicase o altă sumă, tot împrumut obținut cu acte false, de la o altă bancă.

Se pare că bărbatul care solicitase banii ar fi medic, dar nu se știe, despre el, dacă mai profesează. Mai mult, acesta nu s-ar afla la primul contact cu procurorii, în trecut fiind implicat într-un dosar legat de adeverințe false.

IJP Prahova a anunțat, miercuri seară, că polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat  cu privire la săvârșirea de către persoane necunoscute a infracțiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea și fals în înscrisuri sub semnătură privată, "constând în aceea că, la data de 6 iunie,  s-a solicitat unei unități bancare un împrumut de 20.000 euro în baza unei cărți de identitate falsificate".

Potrivit IJP Prahova, marți, pe 11 iunie, "a fost realizată prinderea în flagrant a persoanei care a solicitat creditul, dar și a celor doi complici identificați în imediata apropiere a unității bancare, toți din municipiul București.   În cauză a fost efectuată percheziția corporală a celor trei, percheziția autovehiculului folosit de aceștia și două percheziții domiciliare, în București și în comuna Balotești. Cu ocazia percheziției autovehiculului, în torpedo au fost identificate mai multe bunuri ce au legătură cu activitatea infracțională, respectiv 4 cărți de identitate cu privire la care există suspiciunea că sunt falsificate.  De asemenea, au fost identificate mai multe înscrisuri ce atestă faptul că persoanele în cauză au solicitat împrumuturi și la alte instituții bancare sau financiar nebancare, sume de bani, în lei și în valută, precum și mai multe cartele telefonice, fiecare având aplicate bilețele cu nume ce se regăsesc pe cărțile de identitate suspecte a fi falsificate. Cu ocazia percheziției efectuate la locuința unuia dintre aceștia, a fost identificată suma de 30.000 lei care a fost ridicată și indisponibilizată".

Sursa citată a anunțat că în cauză a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei bărbați, ulterior fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere legală.

Foto cu caracter ilustrativ

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.