Bilanțul incendiului de la ferma din Mizil. 59 de animale au ars de vii, iar flăcările au mistuit depozitul de furaje și mai multe anexe

ISU Prahova a da publicității, joi dimineață, bilanțul incendiului violent izbucnit ieri, în jurul orei 14.00, la un adăpost de animale ș furaje din orașul Mizil.

"La locul evenimentului s-au deplasat cu operativitate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospeciala pentru descarcerare și o autospeciala de prima intervenție și comandă. 34 de pompieri militari au acționat pentru localizarea si lichidarea incendiului și pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment. Incendiul a fost lichidat la ora 20:25, după aproximativ 6 ore și jumătate de la izbucnire", a informat ISU Prahova.

Citiți și: Porci și au ars de vii, într-o fermă din Mizil cuprinsă de flăcări

Ca urmare a producerii evenimentului, au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 200 mp, depozitul de furaje pe o suprafață de aproximativ 200 mp, anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 100 mp, construcții metalice, 20 tone baloți lucernă, 10 tone baloți paie, 29 vaci și 30 porci, precizează sursa citată.

După declanșarea incendiului, proprietarul le-ar fi spus echipajelor de intervenție că în adăpost s-ar fi aflat 150 de porci și 100 de vaci și viței.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a fost provocat de propagarea focului de la vecinătăți.

Sursa foto: ISU Prahova

 

Image
Image
Image