UPDATE | Cadavru găsit de un turist, pe una dintre văile din Bucegi. Salvamontiștii sunt ajutați și de un echipaj cu elicopter

Salvamontiștii din Bușteni intervin, duminică dimineață, după ce un turist a anunțat că un cadavru se află pe una dintre văile din Bucegi.

"În baza unei informații primită de Salvamont România, de la un turist, privind descoperirea unui trup neînsufleţit pe una dintre văile abruptului prahovean, astăzi, salvamontiştii vor demara o acţiune terestră pentru recuperarea acestuia, acţiune care va dura cca 7-8 ore, cu parcurgerea unor zone cu risc crescut de avalanşă. În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii Salvamont România cu conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență şi a Inspectoratului General pentru Aviație, pentru reducerea la un nivel acceptabil a riscurilor, a fost alocată o resursă de zbor, un elicopter prevăzut cu troliu care, împreună cu un salvamontist, să încerce extragerea trupului din zona unde se afla căzut. Din păcate , vremea extrem de urâtă din zona nu a permis executarea unei astfel de misiuni, aceasta fiind anulată în această dimineaţă. La acţiune participa 10 salvamontişti din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Prahova şi Serviciul Public Local Salvamont Buşteni" , a anunțat Salvamont România, duminică dimineață.

Citiți și: UPDATE | Alertă în Bucegi! Angajat al ISU Mureș, dispărut de o săptămână pe traseul spre Vf. Omu

Ulterior, sursa citată a menționat că salvamontiştii au ajuns în zonă şi au găsit trupul persoanei decedate. "Întrucât plafonul de nori este sub locul evenimentului, pentru evitarea expunerii la riscuri suplimentare s-a resolicitat intervenţia resursei aero. Se pare că o “fereastră” de vreme bună permite intervenţia aero şi un elicopter vă zbura din Bucureşti pentru a recupera trupul găsit. Elicopterul a primit coordonatele locului accidentului, salvamontiştii pregătind trupul pentru a fi troliat în elicopter", se arată în cea mai recentă informare transmisă de Salvamont România, cu privire la această intervenție.

Citiți și: Salvamontiștii au reluat căutarea angajatului ISU Mureș dispărut în Bucegi

UPDATE - Turistul găsit mort în Bucegi ar fi angajatul ISU Mureș dat dispărut acum trei săptămâni

UPDATE - Turistul găsit decedat pe Valea Albă, din Bucegi, nu este angajatul ISU Mureș dat dispărut. Care este identitatea victimei

Foto cu caracter ilustrativ (Sursa: Salvamont România)

 

Image
Image
Image