fbpx

Caravana SMURD ajunge din nou în Prahova. Locuitorii din Brazi vor învăța cum să acorde primul ajutor

Image
Image

Caravana “Fii pregătit!” de instruire a populației pentru a face față situațiilor de urgență va ajunge săptămâna viitoare la Brazi. Pe 2 și 3 octombrie, în intervalul orar 10:00 - 18:00, personalul ISU Prahova va organiza, în comuna prahoveană, cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.

Caravana SMURD „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România. Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților  în tehnicile de acordare a primului ajutor.

Este a doua oară în luna septembrie când Caravana SMURD poposește în Prahova. Acum două săptămâni, voluntarii s-au aflat pentru trei zile la Sinaia, unde aproape 2.000 de persoane, localnici și turiști, au participat la cursurile de prim-ajutor.

Citiți și: Caravana SMURD a venit la Sinaia Forever

Sursa foto: ISU Prahova

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.