Casa parohială distrusă de incendiu, miercuri după-amiază, a luat foc din cauza unui coș de fum

Casa parohială distrusă de incendiu, miercuri după-amiază, a luat foc din cauza unui coș de fum

Trei echipaje de pompieri au intervenit, miercuri după-amiază, timp de șase ore, la Posești, unde un incendiu violent a cuprins, în jurul prânzului, casa parohială din apropierea unei biserici vechi. La sosirea pompierilor, flăcările amenințau și lăcașul de cult, dar și o locuință din apropiere.

Incendiul a distrus 240 mp din acoperișul din lemn, podul mansardat compus din patru dormitoare, birou, baie, bucătărie, pe o suprafață de aproximativ 260 mp,mobilierul din dormitor și birou, cărți, îmbrăcăminte, obiecte de uz gospodăresc, electrocasnice și documente personale.

Pompierii au stabilit că flăcările s-au aprins, cel mai probabil, din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

De altfel, reprezentanții ISU Prahova atrag atenția că, în 2019, burlanele şi coşurile de fum au provocat cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalațiile electrice defecte.

Sursa foto: ISU Prahova

 

Image
Image
Image