Cel mai mic număr de amenzi pe zi pentru încălcarea ordonanţelor militare

Cel mai mic număr de amenzi pe zi pentru încălcarea ordonanţelor militare

Poliţiştii şi jandarmii au sancţionat în ultimele 24 de ore puţin peste 4.400 de români care au încălcat restricţiile de circulaţie introduse prin ordonanţe militare şi au ieşit din case fără motive întemeiate sau fără documentele aferente. Este cel mai mic număr de sancţiuni de când Grupul de Comunicare Strategică a început raportarea la 24 de ore.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 491 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. 

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.403  persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.414.581 de lei.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.221 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 169 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.631 de  persoane. Alte 22.406 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Image
Image
Image